Termeni si Conditii de Utilizare

Politica de Confidentialitate

Politica de confidentialitate a SIMPLIQ se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 completata cu Legea nr. 506/2004, care transpune Directiva 2002/58/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene nr. L 201 din 31 iulie 2002.

Glosar de Termeni

simpliq.ro - denumeste in continuare site-ul web detinut si operat de catre SimpliQ Tech SRL, J12/2057/2009, RO26167410, cu sediul social in Cluj-Napoca, str. Nicolae Titulescu 10/57. PRESTATORUL serviciilor de gazduire servere dedicate si colocare, precum si alte produse si servicii care pot fi contractate prin intermediul site-ului web www.simpliq.ro sau telefonic este SimpliQ Tech SRL. Termenul SIMPLIQ denumeste in prezentul document Societatea Comerciala SimpliQ Tech SRL, avand datele de identificare precizate mai sus.
Prezentul document defineste cadrul in care SIMPLIQ este de acord sa furnizeze produse si servicii clientilor sai. Prezentul document reprezinta un acord intre SIMPLIQ si clientii sai, astfel incat utilizarea serviciilor oferite de SIMPLIQ presupune acceptarea si conformarea la prezentii Termeni si Conditii de Utilizare.
SIMPLIQ implicit este de acord sa furnizeze servicii clientilor sai. Toti clientii si utilizatorii serviciilor oferite de catre SIMPLIQ fac subiectul acestor termeni si conditii astfel incat utilizarea serviciilor furnizate de SIMPLIQ presupune acceptarea si conformarea la Termenii si Conditiile de Utilizare.

Informatii colectate si Confidentialitatea acestora

SIMPLIQ, prin intermediul site-ului web www.simpliq.ro aduna si stocheaza informatii despre clientii sai, precum si vizitatorii site-ului web sus-numit. Aceste informatii sunt colectate in momentul in care navigati site-ul web, in momentul in care efectuati o comanda sau cand intrati in legatura telefonica cu unul dintre reprezentantii de vanzari SIMPLIQ sau cu departamentul nostru de suport tehnic. Aceste informatii sunt folosite exclusiv de catre SIMPLIQ, in primul rand pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite, precum si pentru a va informa despre produsele si serviciile SIMPLIQ. Informatiile colectate sunt: nume, prenume, email, nume companie, adresa postala, cod postal, telefon mobil si fix, fax, numar de inregistrare la Registrul Comertului, Cod Fiscal si/sau Cod Numeric Personal. Informatiile colectate de la vizitatorii site-ului www.simpliq.ro sunt: adresa IP, browser-ul folosit, domeniul de referinta (alte site-uri web si motoare de cautare), ora si durata accesului, precum si ISP-ul vizitatorului.

Procesarea datelor cu caracter personal

Presupune orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate, precum colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea; Dreptul persoanei vizate - drepturile prevazute de Legea 677/2001 si legea 506/2004 si anume;
- dreptul de acces la date- orice persoana vizata adre dreptul de a obtine la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de operator;
- dreptul de interventie asupra datelor - orice persoana vizata are dreptul de a solicita ,printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
- dreptul de opozitie - persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment , printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata,din motive intemeiate si legitime, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unor prelucrari sau sa fie dezvaluite unor terti;
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei fara a aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere.
SIMPLIQ respecta dreptul la confidentialitate, astfel incat informatiile colectate nu vor fi facute publice si nici nu va divulga aceste date, decat in conditiile prevazute de lege si doar organelor abilitate.
Prin intermediul prezentilor Termeni si Conditii sunteti de acord ca SimpliQ Tech SRL sa furnizeze informatii autoritatilor care investigheaza incalcarea securitatii sistemelor sau retelelor IT, precum si autoritatilor care investigheaza fapte penale. Utilizatorii care incalca securitatea sistemelor sau retelelor pot fi trasi la raspundere prin procese civile sau penale. In cazurile mentionate mai sus SIMPLIQ isi rezerva dreptul de a suspenda si/sau inchide contul clientului fara o notificare prealabila.
Clientul recunoaste faptul ca serviciile furnizate de SimpliQ Tech SRL, precum si preturile si/sau costurile acestora ii sunt cunoscute. Deasemenea clientul este de acord ca SIMPLIQ poate schimba specificatiile si preturile serviciilor furnizate.

Comandarea serviciilor SIMPLIQ

Comandarea serviciilor si produselor SIMPLIQ se face fie online pe site-ul web www.simpliq.ro, fie telefonic prin intermediul unui reprezentant vanzari SIMPLIQ.
Clientul se obliga sa furnizeze informatii corecte, complete si conforme cu realitatea.
SIMPLIQ isi rezerva dreptul de a cere informatii suplimentare acolo unde este cazul. De asemenea, SIMPLIQ nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele neplaceri cauzate de furnizarea unor informatii incorecte sau incomplete.

Plata serviciilor SIMPLIQ

In momentul in care o comanda este introdusa in sistemul SIMPLIQ si contul client este activat, acestuia i se va emite o factura in format electronic, conform legislatiei fiscale in vigoare. Prin acceptarea prezentilor Termeni si Conditii clientul este de acord ca aceste facturi sa-i fie emise si trimise prin email, in format electronic.
Toate serviciile si produsele SIMPLIQ se platesc in avans, pe baza facturii emise de catre sistemul SIMPLIQ. Termenul de plata pentru facturile emise este de maximum 15 zile lucratoare de la data emiterii acestora.
Plata serviciilor si produselor SIMPLIQ poate fi efectuata fie prin Card Bancar, fie prin Transfer Bancar in contul mentionat pe factura.
SIMPLIQ isi rezerva dreptul de a aplica penalizari de 1% pe zi din suma restanta in cazul depasirii termenului de 15 zile.
De asemenea, SIMPLIQ isi rezerva dreptul de a suspenda furnizarea serviciilor daca termenul de 15 zile este depasit.

Activarea si furnizarea serviciilor si produselor

Activarea si/sau furnizarea serviciilor/produselor oferite de catre SIMPLIQ se face doar dupa confirmarea platii.

Garantia returnarii fondurilor

Anumite servicii oferite de catre SIMPLIQ beneficiaza de garantia returnarii fondurilor in termen de 30 de zile calendaristice, in cazul in care aceste servicii nu sunt conforme cu prezentarea acestora.
Garantia returnarii fondurilor nu acopera serviciile de colocare si gazduire servere dedicate.
De asemenea, taxele de activare (pentru serviciile care au taxa de activare) nu sunt returnabile. Garantia nu se aplica in cazul in care prezentii Termeni si Conditii au fost incalcati.

Nerespectarea Termenilor si Conditillor

SIMPLIQ apreciaza eforturile clientilor si utilizatorilor serviciilor in a ne informa de orice incalcare a acestor termene si conditii. De cate ori este posibil va rugam se ne furnizati urmatoarele informatii: adresa IP folosita pentru a se comite incalcarea termenilor si conditiilor; ora si data cand s-a comis incalcarea; un email cu orice alta informatie disponibila despre cel ce a violat aceste termene si conditii.
Raportarea abuzurilor se face la urmatoarea adresa de email: abuse -at- simpliq -dot- com

Securitatea Retelei si Informatiile Gazduite

Centrul de Date SIMPLIQ, prin natura serviciilor si produselor oferite, gazduieste informatii cu caracter confidential. De aceea securitatea retelei SIMPLIQ este prioritatea numarul unu. Orice tentativa asupra securitatii si integritatii retelei va fi semnalata organelor abilitate si se vor face toate demersurile legale pentru inceperea urmariri penale a celor care atenteaza la securitatea si integritatea retelei SIMPLIQ.
De asemenea, sunt interzise urmatoarele:

Nota Finala

Orice comportament neadecvat sau abuz catre angajatii/colaboratorii si consultantii SIMPLIQ sau orice actiune pe care SIMPLIQ o considera ofensatoare sau degradanta poate conduce la suspendarea contului clientului si inchiderea definitiva fara o notificare prealabila si fara rambursarea sumei platite pentru serviciul contractat.
Toti clientii si utilizatorii serviciilor SIMPLIQ, precum si vizitatorii site-ului web www.simpliq.ro fac subiectul acestor termeni si conditii astfel incat utilizarea serviciilor furnizate de catre SIMPLIQ presupune acceptarea si conformarea la Termenii si Conditiile de Utilizare.
SIMPLIQ isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui document, fara notificarea prealabila a utilizatorului. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciul dupa afisarea lor pe site-ul web.
In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai sus, sunteti de acord cu incetarea serviciilor si produselor furnizate de catre SIMPLIQ. De asemenea recomandam tuturor clientilor si utilizatorii serviciilor furnizate de catre SIMPLIQ, precum si vizitatorilor site-ului web www.simpliq.ro sa consulte prezentul document cel putin o data pe luna pentru a fi la curent cu orice modificari survenite in acesta.